Ook wanneer het gaat om vervanging van uw kozijnen kunnen (milieu)bewuste keuzes u voordelen opleveren. We praten hier over zowel meer comfort als lagere energiekosten en dit hoeft niet duurder te zijn in aanschaf.

Gemiddeld bestaat de gevel van een woning zo'n 30 tot 40% uit glas. De keuze van het type glas (en de kozijnen) heeft derhalve een grote invloed op de totale warmteverliezen van het gebouw.

Dubbelglas 
Enkelglas  vervangen voor dubbelglas, isolerend glas levert een grote energie besparing op, zeker als u voor HR++ glas kiest. U moet er dan wel rekening mee houden dat u dubbel glas zelf niet kunt plaatsen, maar gelukkig kunnen wij van Enermo u hierin ontzorgen.

Draag uw staaltje bij aan het milieu en laat u hierin ook adviseren wat de mogelijkheden zijn inzake milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen.

Dubbel glas of HR++ glas maakt een groot verschil

Heb je een huis met dubbel glas, blijkt uit de warmtefoto dat door de ruiten toch nog veel energie 'weglekt'. Een probleem bij veel jaren 70-woningen, maar wat is de oplossing? HR++ glas. Zie in het filmpje van Klus Je Rijk-Brabant op ons YouTube-kanaal hoe Hans en Francien dat aangepakt hebben. Voor 5.200 euro ging hun huis van een F naar een Energielabel B.

Nuttige tips

Het dichten van naden en kieren

draagt vaak al veel bij aan het comfortgevoel en energiebesparing


Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde

Dit zorgt voor de grootste besparing