Dak, gevel, vloeren en kieren vragen allemaal hun eigen aanpak als het gaat om isoleren.

Een dak isoleren levert een grote besparing op, zeker als de zolder wordt verwarmd. De investering verdient u snel terug. Afhankelijk van het soort  dak zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Platdak;
  2. Schuindak zonder toegankelijke ruimt eronder;
  3. Schuindak met toegankelijke, niet verwarmde ruimte eronder;
  4. Schuindak met toegankelijke verwarmde ruimte eronder.

Bewust ventileren in een goed geïsoleerd huis 
Door dakisolatie neemt de 'vanzelfsprekende' ventilatie van uw woning af. In een goed geïsoleerd huis moet daarom bewust met ventileren worden omgegaan. Isoleren is meer dan isolatie in een bouwelement stoppen. Een nauwkeurige uitvoering en een juiste plaatsing zijn noodzakelijk om ontoelaatbare luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en zogenaamde koudebruggen te vermijden. Enermo doet dit werk graag voor u!

Bespaar met de juiste dakisolatie 
Verminderen van energieverbruik is goed voor het milieu. We kunnen dit
bereiken door goede isolatie van de woning. Zo levert het isoleren van het dak al een grote besparing op, vooral als het gaat om een verwarmde zolder. Ter indicatie: het gasverbruik voor centrale verwarming is per jaar gemiddeld 1575 m3. Dakisolatie bespaart u gemiddeld 600 m3 bij een verwarmde zolder.

Dakisolatie aan de boven- en binnenzijde 
Het isoleren van schuine en platte daken moet vakkundig gebeuren. Bij gebrek aan deskundigheid ontstaan er grote risico's, zoals schade aan hout- en/of plaatdelen. Er zij twee methodes om dakisolatie toe te passen: 

- Dakisolatie aan de bovenzijde, deze methode wordt vaak toegepast bij een verbouwing of renovatie van een woning. Na het verwijderen van de dakpannen en het uitvoeren van enkele bouwkundige voorzieningen wordt op de bovenkant van het dakbeschot een isolatie gespoten na het aanbrengen van de laag polyurtehaanisolatie kunnen de pannen worden teruggeplaatst. 

- Dakisolatie aan de binnenzijde, deze methode is alleen toepasbaar bij schuine daken. Tegen  de binnenzijde van het dakbeschot wordt een laag  polyurtehaanschuim aangebracht. Bij rieten- of asbest daken wordt er tegen een net gespoten. 

Nuttige tips

Het dichten van naden en kieren

draagt vaak al veel bij aan het comfortgevoel en energiebesparing


Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde

Dit zorgt voor de grootste besparing