Een woning verliest warmte via ramen, muren, dak en vloer. De warmte blijft beter binnen in een goed geïsoleerd huis. Hierdoor is er minder energie nodig voor verwarming en dat scheelt flink in de kosten. En u heeft minder last van tocht, condens op de ramen, geluidsoverlast van buiten. Kortom: meer isolatie betekent meer wooncomfort.

Tip: 
Een niet goed geïsoleerde spouwuur kan vocht problemen geven. Neem contact op met Enermo voor na-isolatie van de spouwmuur. Wij inspecteren de spouwmuur vooraf op geschiktheid en geven garantie op materialen en het werk.

Maak tegelijk met een isolatie plan ook een ventilatieplan. Hiermee kunt u vocht in huis tegengaan. Vocht slaat neer op koude plekken in huis. Als u bijvoorbeeld HR++ glas plaatst in een slecht geïsoleerde woning, kunnen er vochtproblemen ontstaan op de koude buitenmuren of koude vloeren. Dit kan vooral gebeuren als de ventilatie in de woning onvoldoende is. Voer vocht in de badkamer en de keuken zo veel mogelijk direct af. In de rest van het huis zijn goed regelbare ventilatie roosters bij ramen of in de gevel meestal afdoende. Doe ze nooit helemaal dicht.

Overisolatie bestaat niet

Laat u niet misleiden door de geruchten dat u uw woning kunt overisoleren of dat de isolatie schimmel en condensatie zal veroorzaken. Dergelijke beweringen zijn fout, want overisolatie bestaat niet. Op plaatsen waar goed geïsoleerd wordt, komen vocht en schimmel niet voor. Op plaatsen waar de isolatie ontbreekt daarentegen juist wel. Geef vocht geen kans!

Advies in isolatiematerialen en -methoden

Enermo beperkt zich niet alleen tot het na-isoleren van uw woning, ook adviseert zij u welke isolatiematerialen en -methoden voor u het beste van toepassing zijn.
Er zijn vele manieren en mogelijkheden om uw woning te isoleren, hierdoor wordt het leefcomfort verbeterd en de maandelijkse energielasten verlaagd.
Vanwege onze onafhankelijke één-loket functie kan Enermo voor u de meest efficiënte isolatietechnieken toepassen. Hierdoor behaalt u een gegarandeerd optimaal rendement voor een scherpe prijs.

 

Nuttige tips

Het dichten van naden en kieren

draagt vaak al veel bij aan het comfortgevoel en energiebesparing


Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde

Dit zorgt voor de grootste besparing